dimanche 18 décembre 2011

Voor de twee nieuwe gevangenissen in Vlaanderen werd het contract toegewezen aan het consortium BAM-Dexia.

4 nieuwe gevangenissen op komst

Trends donderdag 16 juni 2011
De ministerraad heeft donderdag de contracten toegewezen voor de bouw van vier nieuwe gevangenissen in Beveren,  Dendermonde, Leuze-en-Hainaut en Marche-en-Famenne. Dat meldt de bevoegde minister Didier Reynders.

© belga

"De beslissing zorgt ervoor dat we het masterplan voor de gevangenissen respecteren. De gevangenissen moeten in 2013 ter beschikking staan", verklaarde Reynders na afloop van de ministerraad.
De gevangenissen in Beveren, Leuze-en-Hainaut en Marche-en-Famenne zijn goed voor 300 nieuwe plaatsen. De nieuwe gevangenis in Dendermonde moet 444 nieuwe cellen opleveren. Het gaat om zogenaamde DBFM-contracten (Design, Build, Finance and Maintain), wat betekent dat de aangeduide consortia niet alleen de nieuwe penitentiaire instellingen bouwen, maar ook instaan voor het beheer ervan.
Voor de twee nieuwe gevangenissen in Vlaanderen werd het contract toegewezen aan het consortium BAM-Dexia. Voor Marche-en-Famenne gaat het om Eiffage/Benelux en voor Leuze-en-Hainaut om "Future prisons". 
Reynders wijst er donderdag nog op dat de contracten nog kunnen  worden gewijzigd. Dat hangt af van beslissingen die nog kunnen vallen in het kader van hangende gerechtelijke dossiers terzake. Dat is bijvoorbeeld het geval voor Dendermonde.
Wat Sambreville betreft, waar ook een nieuwe gevangenis moet komen, is nog geen beslissing gevallen.

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire